Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szpinakowym farszem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Filety umyj i osusz. Za pomocą kopystki wydrąż dziurę w środku. Podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj rozmrożony szpinak, 2 łyżki wody, dopraw startą gałką i solą. Gotuj 10 minut. Poczekaj chwilę, aż przestygnie i dodaj serek.
Nafaszeruj filety szpinakiem. Następnie zawiń każdy w 3 plastry boczku.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy i smaż mięso przez kwadrans. Posyp w trakcie suszonym oregano. Zdejmij filety i zawiń w folię aluminiową.
Na patelnię wlej trochę wody i białe wino. Duś przez 3 minuty. Dodaj mąkę ze śmietaną, aby zawiązać sos. Gotuj kolejne 5 minut.
Mięso pokrój w plastry. Przed podaniem polej sosem z patelni.
Czas przygotowania: 70 minut 610 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień