Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady wieprzowe z camembertem,cebulą,jabłkiem i żurawiną.

Rolady wieprzowe z camembertem,cebulą,jabłkiem i żurawiną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 9352

Dodano:

Odsłon: 941

Polecam na świąteczny obiad,jak również na zimno jako przystawka..Rolady wyszły aromatyczne,miękkie i bardzo smaczne:)

Składniki

  • schab lub od szynki 1,30kg
  • camembert 1,5 opakowania
  • bazylia,papryka wędzona,czubryca zielona
  • przyprawa do kurczaka
  • Pieprz czarny
  • duże jabłko
  • cebula 2 szt,średnie
  • żurawina niskosłodzona do mięs 2 kopiate łyżki
  • Ser Gouda plastry 7-9 szt
  • masło 1 łyżka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso ponacinać tak by powstały plastry.U mnie wyszły 3 szt.
    Rozbić delikatnie by nie porozrywało się.
    Posypać przyprawami-papryką,czubrycą,bazylią,przyp.do kurczaka oraz pieprzem.

  2. Na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno pokrojone jabłko.Pod koniec dodać żurawinę.
    Na płaty mięsa ułożyć plastry sera żółtego.
    Na wierzch rozłożyć cebulę usmażoną z jabłkami i żurawiną.
    Na to poukładać plasterki camemberta.

  3. Mięso zwinąć w roladę,dać do folii aluminiowej i zawinąć tak by u góry było zakończenie,pod koniec pieczenia otwieramy i zapiekamy mięso do zrumienienia.
    Piec w 200st.około godz.
    Z wody ,która powstała można zrobić sos,lub po prostu wylać.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń