Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolady wołowe po grecku"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34689
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34689
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Zielone i czarne oliwki przełożyć na sitko i osączyć z zalewy. Pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki. Mięso rozbić tłuczkiem. Ser feta rozgnieść widelcem.
Na płatach wołowiny rozłożyć porcje fety, plasterki oliwek oraz listki natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Ciasno zwinąć w rolady i spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się w czasie smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Włożyć mięso, smażyć 4-5 minut. Podlać winem i bulionem. Dusić pod przykryciem 1-1,5 godziny.
Rolady zdjąć z patelni, sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Doprawić pieprzem i solą. Podawać jako dodatek do mięsa.Źródło: Życie na gorąco