Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady z kiszoną kapustą

Rolady z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 1219

Smaczne i proste danie obiadowe.

Składniki

  • 50 dag karczku
  • 25 dag kiszonej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 15 dag wędzonego boczku
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem na ok.0,5cm.
    Kiszoną kapustę odcisnąć i drobno posiekać. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. Pokrojoną cebulę posolić i popieprzyć, smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, a gdy się zeszkli dodać boczek. Całość przyrumienić. następnie wymieszać z kiszoną kapustą.

  2. Karczek delikatnie przyprawić solą i pieprzem z jednej strony. Nakładać wcześniej przygotowany farsz na nie przyprawioną stronę karczku i zawijać w roladki. Tak przygotowane mięso odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

  3. Rolady dusić pod przykryciem ok.1 godzinę 15 minut. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.





    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń