Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady z łososiem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Rozmroź szpinak. Wyciśnij zbędną wodę i drobno posiekaj. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając wmieszaj żółtka, a następnie wmieszaj najpierw mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, a następnie dodaj szpinak.
Rozsmaruj całość na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku 10 min w temp. 190 st. C. Następnie wyjmij na wilgotną ściereczkę i schłódź. Zdejmij papier do pieczenia.
Twaróg dopraw wyciśniętym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Rozsmaruj na cieście, a na wierzchu poukładaj plasterki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki do stężenia. Czas przygotowania: 40 min (bez rozmrażania i chłodzenia) 97 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień