Przekąski Przepis na:
Rolady z mielonego mięsa

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5
Dodano: 17.08.2008
Odsłon: 2509
Składniki
- masa mięsna
- mięso mielone różne, 60 dkg
- Jaja, 2 szt
- cebula duża, 1szt
- ząbek czosnku zgnieciony, 1 szt
- sól, pieprz,, wg uznania
- sucha bułka /namoczona i wycisnieta/, 1 szt
- nadzienie
- cienkie parówki, 4 szt
- liśc kapusty włoskiej, 4 szt
- olej, 1/2 szklanki
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wyrobić. podzielić na 4 części. Każdą parówkę ciasno owinąć liściem kapusty i obłożyć masą mięsną. Powstanie duża rolada. Rolady obsmażyć na gorącym oleju żeby mięso się dobrze skleiło. Przełożyć do rondla zalać gorącym wywarem który można zrobić z kostki rosołowej lub wg własnego uznania. Dusić 30 min. Podawać z ziemniakami i kapustą lub innymi jarzynami, surówkami, pasują wszystkie. Smacznego
Komentarze do przepisu (0)