Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolmopsowe „sushi”"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Z płatów zdejmij skórkę i przekrój wzdłuż na pół. Pora umyj i pokrój w talarki, a morele i śliwki w zapałkę. Pora zeszklij na oleju. Wsyp pokrojone owoce i smaż około 2 min. Dopraw solą i pieprzem.
Wlej pół szklanki gorącej wody i smaż do czasu całkowitego odparowania. Całość osącz na sitku, ale zachowaj tłuszcz ze smażenia. Na każdej połówce filetu ułóż porcję farszu, zwiń w rulonik, zepnij wykałaczką i włóż do rondla.
Do odłożonego tłuszczu wlej pół litra gorącej wody, zagotuj, dodaj keczup, dopraw solą, pieprzem, cukrem, masalą i ostudź. Gotową zalewą zalej rulony śledziowe i odstaw na minimum 24 godziny do lodówki.Źródło: Tele Tydzień