Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolmopsy mojej mamy

Rolmopsy mojej mamy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1536

Latwe i pyszne!:)

Składniki

  • cebula
  • śledzie, do 2 kg
  • przyprawy
  • ocet
  • olej
  • woda
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sledzie (solone z beczki)obrac ze skory,odfiletowac i polowki wlozyc do zimnej wody na ok.1 godz.Nastepnie zagotowac ocet z woda i przyprawami(ziele ang.pieprz,listek laurowy,lyzeczka gorczycy,duza lyzka cukru),ocet dorobic z woda w proporcji 2:1(2 szkl.wody,1 szkl.octu)

  2. Sledzie wyjac z wody i pozostawic do obciekniecia.Nastepnie kazda polowke posmarowac musztarda,dodac kawalek konserwowego ogorka,zwinac w roladke i spiac wykalaczka.Na spod sloja,w ktorym ulozymy rolmopsy,wrzucic cebule,pokrojona w cienkie talarki.Ulozyc warstwe sledzi,nastepnie znow cebule i polac odrobina oleju.Ukladac tak,zeby koncowa warstwa byla cebula,Kazda warstwe polewac olejem.

  3. Po ulozeniu wszystkiego,calosc zalac przygotowanym,ostudzonym octem.Po trzech,czterech dniach mozna jesc.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń