Do góry

Desery Przepis na:

Rolmopsy słodko-kwaśne

Rolmopsy słodko-kwaśne

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7977

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Rolmopsy słodko-kwaśne"

Składniki

  • 8 filetów śledziowych
  • matiasów
  • 2 marchewki
  • 2 cebule cukrowe
  • kilka korniszonów. ZALEWA OCTOWA: 2 szklanki wody
  • szklanka białego octu winnego
  • 3 łyżki cukru
  • po 10 ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
  • 3-4 liście laurowe
  • łyżeczka goździków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 8 porcji • moczenie: przynajmniej 4 godziny • : 30 min • marynowanie: minimum 4 dni • 237 kcal/porcja • 2 zł/porcja

  2. Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, odstaw na 4 godziny. Następnie odsącz i osusz ręcznikiem papierowym.

  3. Wodę połącz z octem, dodaj pozostałe zalewy. Zagotuj i ostudź.

  4. Obierz i pokrój warzywa: marchewki w słupki, cebule w piórka. Korniszony pokrój w cienkie podłużne cząstki.

  5. Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot).

  6. Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku. Zalej je zimną zalewą (powinna je dokładnie pokryć). Wstaw do lodówki na 4 dni.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń