Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolmopsy słodko-kwaśne"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
8 porcji • moczenie: przynajmniej 4 godziny • : 30 min • marynowanie: minimum 4 dni • 237 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, odstaw na 4 godziny. Następnie odsącz i osusz ręcznikiem papierowym.
Wodę połącz z octem, dodaj pozostałe zalewy. Zagotuj i ostudź.
Obierz i pokrój warzywa: marchewki w słupki, cebule w piórka. Korniszony pokrój w cienkie podłużne cząstki.
Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot).
Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku. Zalej je zimną zalewą (powinna je dokładnie pokryć). Wstaw do lodówki na 4 dni.Źródło: Olivia