Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolowana łopatka z rękawa"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
110 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 20 porcji
Łopatkę myję i osuszam. Rozcinam wzdłuż tak, by powstał płat, lekko go rozbijam.
Majonez mieszam z posiekanym koprem, rozkładam go wraz z musztardą na płacie, oprószam przyprawami i układam wiórki masła. Zwijam płat jak roladę.
Wierzch mięsa nacieram przyprawami. Całość obwiązuję nicią. Obkładam plastrami cebuli, wstawiam do lodówki na 24 godz.
Wkładam roladę do rękawa do pieczenia, piekę 1 i 1/2 godz. w temp. 200°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, by łopatka delikatnie się przyrumieniła. Posypuję szczypiorkiem.Źródło: Kobieta i życie