Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolowany filet

Rolowany filet

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 866

Dodano:

Odsłon: 9736

Soczysta, marynowana pierś z kurczaka z serem żółtym, zawinięta boczusiem. Byłam bardzo zadowolona z takiego połączenia.

Składniki

  • filet z kurczaka, 2
  • ser żółty, 2 plasterki
  • boczek, 3 lub 4 plasterki
  • przyprawy: sół, pieprz, tymianek, papryka, bazylia
  • łyżka oleju
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety zamarynować w mieszance z przypraw i oleju. Zostawić na kilka godzin. Filety lekko rozbić tłuczkiem, położyć plaster sera, zwinąć i zrolować w jeden lub dwa kawałki boczku, spiąć wykałaczkami po bokach, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

  2. Piec przykryte około 25-30 min w 200stopniach, odkryć na 5-7 min, tak aby boczek się zrumienił. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń