Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosbif z piekarnika

Rosbif z piekarnika

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1401

Dodano: 29.03.2010

Odsłon: 3663

Dla amatorow krwistych mies !

Składniki

  • mieso wolowe rosbif, okolo kilograma
  • skladniki na sos:
  • szalotka drobno posiekana, 1 szt
  • czosnek rozgnieciony, 3 zabki
  • pasta pomidorowa, 1 lyzeczka
  • ostra papryka, szczypta
  • sok z jednej cytryny
  • WINO CZERWONE, pol szklanki
  • olej, 3 lyzki
  • sol, pieprz do smaku
  • lisc laurowy i odrobina tymianku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z podanych skladnikow przygotowac sos do miesa okolo godziny przed pieczeniem zeby skladniki marynaty sie przegryzly, mieso wkladamu do naczynia i obsmarowywujemy zrobionym sosem bezposrednio przed wlozeniem do piekarnika nie wczesniej, pieczemy okolo 35 min w temp 200 stopni, wkladamy mieso do juz nagrzanego pieca, jezeli chcemy miec mniej krwisty rosbif trzymamy dluzej w piecu,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 28 marca 2012 Kilogram rozbefu trzymany w piekarniku 35 minut nie będzie już krwisty, tylko dobrze upieczony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 08 kwietnia 2010 mmm soczyste, lekko krwiste coś dla takiego mięsozery jak ja :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 marca 2010 Oj, mojemu chłopakowi by baaardzo smakowało :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń