Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół

Rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 97

Dodano:

Odsłon: 706

Chyba nikomu nie trzeba przedstawiać tej zupy. mi się kojarzy z niedzielnym obiadem i gwarem przy stole. Gotuję ją zawsze kiedy jestem chora lub ktoś z mojej rodziny. Jest dla mnie najlepszą zupą świata. Na rosół zawsze mam ochotę.

Składniki

  • Szponder wołowy 1 kg
  • Marchewka 3 szt
  • Pietruszka korzeń 1 szt.
  • Seler 1 szt
  • Por 1 szt lub 2 cebule
  • Sól,pieprz, ziele angielskie
  • Natka pietruszki
  • Makaron
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Go garnka wrzucamy szponder zalewamy wodą i zagotowujemy.
    Szumujemy.

  2. Dodajemy obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę (korzeń), seler i dokładnie umyty por.
    Solimy, wrzucamy ziele angielskie i gotujemy 1,5 - 2 h.
    Po tym czasie dosalamy (jeśli trzeba), wsypujemy pieprz.

  3. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podajemy posypany świeżą, poszatkowaną natką pietruszki

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń