Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół domowy babci Stefci

Rosół domowy babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11414

Dodano:

Odsłon: 3556

Najlepszy rosół gotują nasze babcie.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso drobiowe z kością ½ kg
  • Mięso wołowe z kością ½ kg
  • Włoszczyzna bez kapusty 1 pęczek
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Ziele angielskie 10 ziarenek
  • Pieprz czarny 10 ziarenek
  • Grzyby suszone 3 szt.
  • Sól do smaku
  • Makaron 1 opakowanie
  • Liść laurowy 1 szt.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić i zahartować zimną wodą. Mięso opłukać, zalać wodą, posolić i zagotować, zebrać szumowiny. Następnie dodać ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, czosnek, grzyby, warzywa z cebulą z łuską wcześnie opaloną na gazie. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Podawać z makaronem lub ziemniakami z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń