Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół japoński z kuleczkami kukurydzianymi.

Rosół japoński z kuleczkami kukurydzianymi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2108 Ocena: 11705

Dodano:

Odsłon: 446

Pożywny rosołek na niedzielny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie kuleczek kukurydzianych:

    Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut.
    Wykonanie:
    Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń