Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół orientalny na mięsie indyka

Rosół orientalny na mięsie indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Rosół orientalny na mięsie indyka"

Składniki

  • Po 1 marche wce i pietruszce
  • 1 cebula
  • chili
  • 1 udko indycze
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • po 3 ziarna ziela ang. i pieprzu
  • 2 dag suszonych grzybów mun
  • sos sojowy
  • po 10 dag ka pusty pekińskiej i pora
  • opakowanie makaronu sojowego
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. czas ok. 100 min; porcja – 120 kcal, cena 2,40 zł

  2. Marchew, pietruszkę i cebulę obierz, pokrój na drobne kawałki. Oczyść udko z indyka. Włóż do garnka z zimną wodą, lekko posól. Dodaj warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj rosół około 60 minut.

  3. Grzyby zalej zimną wodą, a potem obgotuj. Kapustę pekińską i por oczyść, posiekaj. Miękkie mięso wyjmij z zupy, oddziel od kości, pokrój. Ugotowany wywar odcedź. Dodaj grzyby, kapustę pekińską i por. Doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut. Dopraw sosem sojowym, solą i mielonym pieprzem.

  4. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Dodaj do zupy razem z posiekanym mięsem oraz makaronem sojowym.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń