Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z imbirem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Umyj starannie korpusy kurczaków. Włóż je do dużego garnka z wodą. Gotuj około 15 minut.
Gdy na powierzchni wody pojawi się piana, zdejmij ją. Umyj, obierz i pokrój na kawałki marchewkę, seler, por i pietruszkę. Pieczarki posiekaj drobno, a imbir pokrój w kostkę. Warzywa, imbir i pieczarki wrzuć do zupy, dopraw solą i pieprzem. Dodaj imbir w proszku. Całość gotuj przez około 20 minut. Pod koniec wyjmij korpusy kurczaka. Makaron (nitki lub wstążki) ugotuj wg wskazań na opakowaniu. Do miseczek nałóż porcję makaronu i zalej rosołem. Czas przygotowania: 45 minut 380 kcal/1 porcja
Azjatyckie panaceum
Imbir to jeden z najstarszych naturalnych leków. W starożytności stosowano go w formie sproszkowanej.
Jego właściwości przeciwbólowe, przeciwgorączkowe i przeciwzapalne służą w chorobach stawów, jak i do leczenia zwykłych przeziębień. Trzeba pamiętać, że nie jest zalecany kobietom w ciąży i chorującym na wrzody.Źródło: Tele Tydzień