Do góry

Dania główne Przepis na:

rosół z kosteczkami grysiku

Przepis dnia 2010-04-27
rosół z kosteczkami grysiku

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 4771

pyszne i inne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. zagotować wodę , wsypać grysik , dodać do tego posiekaną natkę pietruszki i wegetę. wlać to do głębokiego talerza i wystudzić, jak stwardnieje pokroić w kostkę, dać do talerza i zalać rosołem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 27 kwietnia 2010 ale się rozmażyłam to smak mojego dzieciństwa całkiem zapomniany dzięki za przypomnienie zrobie moim dzieciakom

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 27 kwietnia 2010 dziękuję za przepis -bardzo się cieszę bo takie kostki grysiku jadłam z rosołem w dzieciństwie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 27 kwietnia 2010 alicjuniu wystarczy 1 godzina musi grysik być zimny , bo lepiej go pokroić ........

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicjunia 27 kwietnia 2010 a jak długo to twardnieje? Tzn. czy te kosteczki przygotować np. dzień wcześniej, czy chwilę przed zrobieniem rosołu? Fajny pomysł, wypróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 27 kwietnia 2010 o.. moja teściowa takie robi, do tej pory myślałam że tylko ona ( i nie ma w tym nic złośliwego) , bardzo lubie te "kluseczki"

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 26 kwietnia 2010 mniami:")))) babcia mi zawsze taki gotowała. To były czasy....

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 kwietnia 2010 Robie kosteczki z manny, ale tylko do rosołu ugotowanym na kurczaku. W smaku jest bardzo delikatny i bardzo smaczny. Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń