Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kury z dużą ilością warzyw.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1479
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1479
Składniki
Wymytą, oczyszczoną połowę kury wkładamy do garnka. Seler, pietruszkę i marchew obieramy ze skórki, myjemy, wkładamy do garnka. Nać selera, lubczyk, por płuczemy i też wkładamy do garnka. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy, dodajemy 1 łyżeczkę soli i na wolnym ogniu niech sobie pyrka z 2-3 godziny. Pół godziny przed zakończeniem gotowania dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą. W między czasie gotujemy kluski szpecle lub inny ulubiony makaron.
Ugotowany rosół podajemy z kluskami szpecle lub innym makaronem, mięsem z kury i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!!