Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół z kury i serduszek drobiowych

Rosół z kury i serduszek drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 821

Dodano:

Odsłon: 5287

smaczne, pożywne, lekkie, aromatyczne, proste

Składniki

  • kawałek kury
  • SERDUSZKA DROBIOWE, 30 dag
  • włoszczyzna: marchewka 2 szt, por, cebula. pietruszka, seler
  • przyprawy: vegetta, kostka grzybowa, kostka wołowa, ziele angielskie, liść laurywy, lubczyk
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę i mięso (kura i serca). Gotujemy chwilę. Obraną, całą cebulę opalamy nad ogniem, aż do uzyskania ciemnej barwy, ale nie spalamy. Wrzucamy do wywaru w całości. Dodajemy kostki i trochę vegetty.

  2. Kiedy mięso zmięknie, dodajemy resztę przypraw, koniecznie lubczyk - sporo (my dodajemy świeży, jeśli nie masz, może być suszony). Gotujemy na małym ogniu. Wszystkie składniki muszą być miękkie.

  3. Po zdjęciu zupy z ognia, przecedzamy przez sito rosół do drugiego garnka, by był przejrzysty i klarowny. Podajemy z makaronem, serduszka kroimy w plasterki, dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń