Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z kury z jabłkiem.

Rosół z kury z jabłkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 2519

Dodano:

Odsłon: 256

Probowaliscie juz rosolu z jabluszkiem? Jesli nie, to zachecam .-)

Składniki

  • cwiartka kury (wybieram czesc z udem)
  • 1 marchewka, 1/4 selera, pol peczka zielonej pietruszki, pol pora
  • kilka zabkow czosnku, 1 dowolne jabluszko
  • Kucharek, pieprz czarny, Maggi
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso dokladnie myjemy, warzywa obieramy i wraz z przyprawami dajemy do garnka z zimna woda. Dodajemy jabluszko w calosci, jednak ponakluwane nozem. Szybko zagotowujemy i redukujemy temperature do minimum, tak aby tylko leciutko "pyrkalo". Gotujemy ponad dwie godziny (mozna dluzej).

    Podajemy z makaronem Slaskiej Babci, Redzinskim itp. Sa one w samku bardzo dobre, prawie, jak domowej roboty :-)
    Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i spora iloscia czarnego pieprzu.

    Kuraka po takim czasie gotowania tez mozna zjesc :-)

    Pycha!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 20 maja Bardzo ciekawe, musze kiedys sprobowac!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 maja Powiem szczerze, że takiego jeszcze nie jadłem, więc wszystko przede mną :D Musimy kiedyś wypróbować Twój przepis, ale ja ciągle czekam na podobny HIT, jak żmijka xD

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 20 maja Ciekawy dodatek wart wypróbowania.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń