Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z pulpetami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 726
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 354
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 415
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.
ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.
Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.
Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.
Zupę podawaj z makaronem rosołowym.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV