Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół z pulpetami

Przepis dnia 2011-12-03
Rosół z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 905

Dodano:

Odsłon: 5642

Ciekawa wersja rosołu. Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka, 2 szt
  • Dramstik, 3-4 szt
  • marchewka, 3 szt
  • pietruszka, 1 sz
  • duża cebula, 1 szt
  • czerwona papryka, 1 szt
  • Średni seler, 1 szt
  • ząbek czosnku, 2 szt
  • Wołowina z kościa, 30 dag
  • Pasta imbirowa, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • Pulpety:
  • podwójna pierś z kurczaka, 1 szt
  • mięso z rosołu
  • jajko, 1 szt
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. "Przypalić" na patelni, połówki cebuli - wrzucić do garnka z wszystkimi innymi składnikami, zalać zimną wodą. Gotować ok. 2 godzin. Zmielić pierś i mięso z rosołu, dodać jajko, przyprawić i formować pulpety. Kulki ugotować i dorzucić do rosołu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kermeet 02 grudnia 2011 Papryka nie wpłynie na kolor gotowałem już taki kilka razy ale jak chcesz możesz dodać np. paprykę zieloną :) pozdrawiam

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 02 grudnia 2011 Oj, ciekawa ta wersja rosołu, tylko zastanawia mnie, czy dodatek czerwonej papryki nie zmieni koloru rosołu, bo na smak
może wpłynąć pozytywnie. Przepis na pewno do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń