Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z ziemniakami z kurczaka brojler.

Rosół z ziemniakami z kurczaka brojler.

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 594

Dodano:

Odsłon: 68

Są tacy co powiedzą, napiszą fuj z ziemniakami to nie pojęte. Ja uwielbiam osobiście rosół z ziemniakami tym bardziej że wszystko swoje, warzywa, kurczak oraz ziemniaki.

Składniki

  • Części rosołowe z kurczaka (ja daję kuper, część z żebrami, łapki, żołądek, wątroba, serce skrzydła i szyję),
  • 2 duże marchewki,
  • 1 kawałek pora część biała,
  • 1 gałązka selera,
  • 3 plastry selera korzenia,
  • 1 gałązka lubczyk - magii,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 płaska łyżka soli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 1 mała cebula,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka suszonych warzyw.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte części rosołowe oraz wszystkie warzywa i ziela angielskie, liście laurowe oraz opaloną cebulę, zagotować.

  2. Doprawić do smaku solą oraz dodać suszone warzywa.

  3. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

  4. Następnie wszystko gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby tylko rosół lekko się gotował. Rosół klarowny wyjdzie tylko wtedy jeśli jest gotowany na wolnym ogniu i gotuje się co najmniej trzy godziny.

  5. Podałam z ziemniakami bo tak najbardziej mi smakuje nie pomijając że z makaronem też uwielbiam ale tylko z cieniutkimi nitkami. Uwielbiam rosół z dużą ilością warzyw i pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń