Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół ze swojskiego brojlera

Rosół ze swojskiego brojlera

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 599

Dodano:

Odsłon: 157

Uwielbiamy rosół gdy jest dużo w nim zieleniny.

Składniki

  • Części rosołowe z kurczaka brojler,
  • 4 małe lub 2 duże marchewki,
  • 1 gałązka lubczyk - magii,
  • 4 plasterki selera,
  • 1 liść pora,
  • 1 gałązka selera,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • szczypta pieprzu,
  • 1 mała cebula,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 1 pęczek natki pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa z opisu i opaloną cebulę, zagotować.

  2. Od czasu zagotowania gotować na bardzo wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny do miękkości mięsa, w międzyczasie doprawić ulubioną przyprawą w formie jarzynki.

  3. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

  4. Podawać kto z czym lubi u nas dziś z makaronem nitki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń