Do góry

Dania główne Przepis na:

rosolek niedzielny

rosolek niedzielny

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 148

Dodano:

Odsłon: 7194

rosol w niedziele to tradycja...i smakuje wszystkim :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawiamy kurczaka(do rosolu dodaje tylko skrzydelka i czesc grzbietowa,reszte pieke na grilu na drugie danie)i wkladamy do duzego garnka.Zalewamy zimna woda,wstawiamy na kuchenke i czekamy,az sie zagotuje.W tzw.miedzyczasie zbieramy szumowiny i kroimy warzywka.

  2. Marchew i pietruszke kroimy w slupki,seler w gruba kostke,cebule pozostawiamy w calosci(polowce)

  3. Gdy wywar zacznie sie gotowac,zmniejszamy ogien, wrzucamy warzywa i reszte skladnikow.Rosol gotujemy na bardzo malym ogniu ok 1,5 godz.Podajemy z ryzem lub drobnym makaronem,bardzo goracy,posypany natka pietruszki.Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 05 kwietnia 2013 ....moj syn mowi to samo,pozdrawiam wszystkie mamy,gotujace rosolek w niedziele :)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

viki4545 31 marca 2012 Może jest OK,ale mojej mamy w robieniu rosołu w życiu nie pobijesz !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń