Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rostbef z pieczonymi ziemniakami i sałatką"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 407
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 164
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Przygotuj marynatę: posiekaj czosnek i cebulę. Zmiksuj z oliwą, octem i musztardą. Dodaj posiekany rozmaryn. Mięso posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Oskrob lekko steki z nadmiaru marynaty. Posól. Ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz w zależności od upodobań, 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z rusztu, przypraw świeżo mielonym pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i odłóż, żeby mięso odpoczęło.
Podgotuj małe ziemniaki (około 10 minut) i lekko miękkie wyłóż na grill, żeby się zrumieniły. Ogórek sparz wrzątkiem i obieraczką do warzyw pokrój wzdłuż. Paprykę pokrój w grube paski.
Rostbef podawaj z rumianymi ziemniakami, sałatką z ogórka i papryki posypanej ciecierzycą i skropionej oliwą.
czas przygotowania: 30 minut (+ 2 godziny marynowanie) • 4 porcje • 510 kcal/porcja • koszt: 11 zł/porcjaŹródło: Olivia