Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosti ze śledziem"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 69
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 33
Przepis dnia
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajeczneg...
Odsłon: 1754
Składniki
Śledzie pokrój na kawałki. Cebulę i cytrynę na plasterki. W słoiku ułóż warstwami cebulę, śledzie, cytryny i znów śledzie. Zakończ cebulą. Zalej olejem, zakręć i odstaw na noc do lodówki.
Ziemniaki obierz lub wyszoruj. Nie krój na mniejsze kawałki. Ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, zostaw do lekkiego ostudzenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj jajko i mąkę. Cebulę posiekaj i zmieszaj z ciastem. Na patelni rozgrzej masło z olejem. Łyżką nakładaj po porcji masy ziemniaczanej. Smaż na rumiano.
Placki szybko osusz ręcznikiem papierowym. Ułóż po parę sztuk na ogrzanym talerzu. Na wierzchu połóż po łyżce śmietany wymieszanej z jogurtem i po małej porcji śledzi, bez cebuli i cytryny. Posyp pieprzem i udekoruj koperkiem.
Mocny smak
Do wody do gotowania ziemniaków wrzuć kilka ziarenek kminku i całą papryczkę chili. Nabiorą ostrego smaku.Źródło: Naj