Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lekka ale konkretna w smaku sałata z roszponkà,mozzarellkà,łososiem i czerwonà cebulkà
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
roszponkę układamy na talerzach,rozrywamy albo kroimy mozzarellkę,dodajemy do roszponki,kroimy pomidory w paseczki, czerwonà cebulé w kràżki,dodajemy do sałaty solimy,pieprzymy na samej gòrze rozkładamy cienkie paski łososia
w miédzyczasie przygotowujemy sos: klasyczny vinegret oliwę z oliwek mieszamy energicznie z wyciśniétym sokiem z cytryny,zàbkiem czosnku, dodajemy sòl,odrobiné cukru,troszkę pieprzu dokładnie wszystko mieszamy I odstawiamy na parę minut
tak przygotowanym sosem polewamy sałatę krôciutko przed podaniem
roszpunka super smakuje z małymi grillowanymi plastrami bagiety albo ciabatty skropionej oliwà z oliwek najlepiej o smaku cytrynowym jeżeli lubimy- komponuje siė smakowo super z całościà
Na zdrowie ;-)