Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lekka ale konkretna w smaku sałata z roszponkà,mozzarellkà,łososiem i czerwonà cebulkà
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 629
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 629
Składniki
roszponkę układamy na talerzach,rozrywamy albo kroimy mozzarellkę,dodajemy do roszponki,kroimy pomidory w paseczki, czerwonà cebulé w kràżki,dodajemy do sałaty solimy,pieprzymy na samej gòrze rozkładamy cienkie paski łososia
w miédzyczasie przygotowujemy sos: klasyczny vinegret oliwę z oliwek mieszamy energicznie z wyciśniétym sokiem z cytryny,zàbkiem czosnku, dodajemy sòl,odrobiné cukru,troszkę pieprzu dokładnie wszystko mieszamy I odstawiamy na parę minut
tak przygotowanym sosem polewamy sałatę krôciutko przed podaniem
roszpunka super smakuje z małymi grillowanymi plastrami bagiety albo ciabatty skropionej oliwà z oliwek najlepiej o smaku cytrynowym jeżeli lubimy- komponuje siė smakowo super z całościà
Na zdrowie ;-)