Do góry

Przetwory Przepis na:

Róża ucierana.

Przetwory

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 2886

Dodano: 28.05.2016

Odsłon: 1103

Może zły tytuł dałam,bo róża jest zmielona,potem ucierana blenderem.Rok temu tak robiłam i mam jeszcze dwa słoiczki.W lodówce może leżeć. Polecam mój sposób,szybciej się robi.

Składniki

  • Kwiaty róży obrane 35 dkg
  • Cukier 25dkg
  • Kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oszypółkowaną różę mielimy na przemian z cukrem.

  2. Była za mało słodka,więc do blendowania dodałam jeszcze cukier i kwasek cytrynowy.
    Blendowałam około pół godz.Po tym czasie nałożyć do małych słoiczków i dać do lodówki.
    Wyszły mi trzy małe słoiczki:)
    Polecam ten sposób,szybki ,bez większego wysiłku z ucieraniem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń