Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta ze śliwkami i kremem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 326
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 326
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 111
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Składniki
Ciasto: masło posiekaj na kawałeczki. Mąkę przesiej z solą i wymieszaj z migdałami. Wsyp do masła i znów posiekaj. Dodaj cukier i jajko. Zagnieć ciasto, uformuj je w kulę i wstaw na godzinę do lodówki. Rozwałkuj na grubość ok. 4 mm. Wyłóż nim okrągłą foremkę. Piecz w 190oC tylko do lekkiego zrumienienia. Ostudź.
Nadzienie: śliwki umyj, wypestkuj i pokrój w ósemki. Migdały wymieszaj z mąką. Masło utrzyj z cukrem. Cały czas miksując, dodaj migdały z mąką, jajko i esencję. Krem rozsmaruj na cieście.
Kawałki śliwek ułóż na kremie. Piecz przez 30-40 minut w 180oC, aż ciasto będzie rumiane. Udekoruj miętą.Źródło: Naj