Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa w sam raz na uprzyjemnienie jesiennych dni.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34891
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34891
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Dynię wydrążyć, odkroić skórkę, miąższ pokroić w kostkę. Obrać ziemniaki i cebulę - również pokroić w kostkę, posiekać drobno czosnek. Wrzucić składniki na rozgrzaną oliwę do garnka, dodać kminek, imbir i paprykę chilli, podsmażać ok. 10 minut, co chwila mieszając, aż kawałki dyni lekko zmiękną. Następnie zalać bulionem tak, by przykryć warzywa w garnku. Gotować ok. 20 minut, aż ziemniaki i dynia będą miękkie. Po ugotowaniu lekko przestudzić.
Zupę zblendować na gładki krem. Jeśli ma być łagodniejszy wyjąć wcześniej papryczkę chilli, jej zblendowanie mocno zaostrzy smak. Podawać z dodatkiem kwaśniej śmietany lub mleczka kokosowego. Posypać pestkami dyni lub słonecznika. Można podawać również z grzankami (pokrojony w kostkę chleb podsmażyć na oliwie aż stanie się chrupki). Smacznego!