Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do kawki na mroźne zimowe dni.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Do miski wbić 5 całych jajek.
Dodać cukier i zmiksować.
Suche składniki: kakao, cynamon, kardamon, imbir, sodę oraz mąkę połączyć ze sobą i wymieszać.
Do zmiksowanych jajek z cukrem wlać olej i dalej miksować.
Do masy jajecznej dodawać partiami suche składniki i dalej miksować.
Do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, zostawić z ogonkami i powkładać w ciasto.
Gorzką czekoladę połamać na małe kostki i poukładać na cieście między gruszkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !