Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewający Barszczyk czerwony do picia

Rozgrzewający Barszczyk czerwony do picia

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 145

Na chłodne dni polecam aromatyczny, rozgrzewający barszczyk. Można go podawać z ziemniakami, krokietami jak również sprawdzi się wyśmienicie w roli trunku.

Składniki

  • 1,5 litra wody
  • 300ml zakwasu z buraków
  • 1marchewka
  • 1cebula
  • 1/2pora
  • 1pietruszka
  • 1/2selera
  • 2 liście laurowe
  • 2ziela angielskie
  • 2ząbki czosnku
  • 4ziarna pieprzu czarnego
  • 1łyżka majeranku
  • 2łyżeczki soli
  • 1/2soku z cytryny
5-6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Barszcz: Wodę zagotować razem z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i czosnkiem. Cebulę zarumienić na gazie. Jarzyny kroimy i dodajemy do wody, gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Następnie dodajemy zakwas oraz sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu. Na koniec doprawiamy pieprzem, majerankiem i solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 15 maja Pyszny barszczyk i piękny kolorek :) Narobiłaś mi apetytu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń