Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewający krupnik.

Rozgrzewający krupnik.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1406 Ocena: 17975

Dodano:

Odsłon: 1373

Bardzo smaczny rozgrzewający krupnik.

Składniki

  • wywar z gotowania mięs i warzyw 2 litry
  • ziemniaki 3 szt.
  • włoszczyzna suszona 3 łyżki
  • kasza jęczmienna 6 łyżek
  • por kawałek 10 cm
  • Lubczyk
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6 ziaren
  • domowa kostka rosołowa 2 łyżka
  • natka pietruszki do posypania
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy wywar, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, domową kostkę rosołową i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy do jej miękkości. Dodajemy lubczyk, przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i gotujemy jeszcze kilka minut, zakańczamy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń