Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione z jabłkiem, pachnące cynamonem, albo z malinami, pachnące latem!
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 740
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 830
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 740
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 830
Polecam.
Odsłon: 574
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 475
Składniki
Ciasto francuskie trochę odmrażamy (albo przygotowujemy samodzielnie, choć to wersja dla cierpliwych) i dzielimy na 12 kwadratów. Jeśli mamy jabłka ze słoika lub dżem malinowy, to mamy mniej roboty. Jeśli zaś świeże jabłka, to należy je obrać, wykroić gniazda i przesmażyć trochę na patelni z cynamonem i cukrem (lub bez cukru, ze słodzikiem itp.) Na każdy kwadrat układamy jabłka lub maliny, lub czym tam nasze rożki chcemy nadziać i sklejamy kwadraciki w trójkąty.
Nasze rożki układamy na blasze. Ja potraktowałam je pędzelkiem maczanym w wodzie, ale można też użyć białka. Można posypać odrobiną cukru perlistego. Piec do zarumienienia w 200 stopniach (ok. 15 minut).