Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rożki jajeczne z tuńczykiem"
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 85
Polecam.
Odsłon: 631
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 85
Polecam.
Odsłon: 631
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5142
Składniki
Ciasto wyjąć z zamrażalnika, trzymać ok. 10 minut w pokojowej temperaturze, aby rozmarzło. Tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić widelcem. Dymki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Natkę pietruszki posiekać.
W szerokim garnku o grubym dnie (frytownicy) rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Płaty ciasta kolejno układać na lekko zwilżonej ściereczce. Przeciąć po przekątnej. Tak powstałe trójkąty złożyć na pół. Na każdy nałożyć porcję dymek, tuńczyka oraz startego parmezanu. W farszu zrobić wgłębienie. Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ostrożnie wlać do dołeczków w farszu. Posypać je solą, pieprzem, kaparami oraz posiekaną natką pietruszki. Trójkątne kawałki ciasta złożyć na pół, formując rożki. Mocno zlepić brzegi białkiem.
Rożki smażyć w głębokim tłuszczu 1–2 minuty, aż będą rumiane i chrupiące. Potem ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Przed podaniem udekorować, np. kaparami, cząstkami cytryny.Źródło: Życie na gorąco