Do góry

Desery Przepis na:

Rożki z ciasta francuskiego z malinami

Rożki z ciasta francuskiego z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 5315

Dodano:

Odsłon: 1463

Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta franuskiego
  • 100 g malin
  • 100g cukru pudru
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.

  2. Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń