Do góry

Przekąski Przepis na:

Rozki z jajami

Rozki z jajami

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1644

Dodano:

Odsłon: 25745

W sam raz na Wielkanoc, nadaja sie na sniadanie, na kolacje z salatka, lub do zurku jako zagryzka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto francuskie pokroic na trojkaty o bokach mniej wiecej 15 cm , na kazdym kawalku ciasta kladziemy plaster szynki jajko posmarowane musztarda i obtoczone w zoltym serze utartym, i zwijamy formujac rogala, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i lekko posypujemy pozostalym utartym serem, pieczemy 25 min w 200 stopniach, najlepiej smakuje z sosem i salatka, nadaje sie na sniadanie, kolacje ale i jako przegryzka do zurku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 29 marca 2010 bardzo ciekawy pomysł, wart wypróbowania :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 27 marca 2010 Bardolka, ale majonez po upieczeniu zamieni się w bezsmakowy tłuszcz, a musztarda jest aromatyczna. Przepis ciekawy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 27 marca 2010 Ja to bym sobie zamieniła musztardę na majonez i byłoby cacy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 26 marca 2010 powiem tak ...i wyglada i smakuje i z pomysłem :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń