Do góry

Dania główne Przepis na:

Rożki z mielonego mięsa

Rożki z mielonego mięsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Rożki z mielonego mięsa"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, drobniutko pokrój i podsmaż na oleju. Włóż mielone mięso i znów smaż chwilę, mieszając. Ostudź.

  2. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej, wsyp do mięsa. Wymieszaj masę i przypraw nadzienie.

  3. Przygotowanym farszem napełnij rożki waflowe. Lekko je zwilż. Każdy obtocz najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na gorącym oleju, aż będą rumiane.

  4. O smaku potrawy decydują przyprawy. Możesz więc dodać do nadzienia trochę posiekanej zieleniny oraz aromatyczne zioła. Farsz do rożków możesz przyrządzić także z kapusty, pieczarek, soczewicy.

  5. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń