Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rożki z orzechami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 495
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z mąki, 75 g cukru, żółtka i 150 g masła. Rozwałkuj i ułóż na blasze natłuszczonej i obsypanej mąką. Wstaw na godzinę do lodówki.
Zagotuj 4 łyżki wody, miód, 100 g cukru, 100 g masła. Posól. Dodaj orzechy.
Ponakłuwaj ciasto widelcem, wyłóż na nie ostudzoną masę. Piecz 20 minut w temp. 200 st. C. Pokrój na trójkąty.
Rozpuść polewę. Zanurz w niej po 2 rogi każdego trójkąta i ostudź.Źródło: Olivia