Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe ciasto z nutką alkoholu :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 148
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 148
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodając pod koniec szklankę cukru. Wymieszać z suchym makiem i wiórkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 20 min w 180stopniach.
Połowę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem waniliowym, a mąkę i zoltkami rozmieszać z resztą mleka, z tego ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia, masło utrzeć na puch, dodając budyń i alkohol. Masę wyłożyć na kokosowe ciasto. Ułożyć biszkopty.
Galaretkę rozpuścić 1,5 szkl. wody, odstawić do lekkiego stężenia. Kremowkę ubić, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Masę wylać na biszkopty. Ostawić ciasto do lodowki do przegryzienia się.