Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Różowa pasta z pieczonych buraków i orzechów"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
Buraki umyj, osusz, skrop olejem i upiecz w skórkach do miękkości (możesz je zawinąć w folię alum.). Gdy ostygną, obierz je ze skórek (bardzo łatwo same schodzą), a następnie pokrój w kostkę (będzie je łatwiej miksować).
Orzechy podpraż lekko na suchej patelni, po czym posiekaj je na mniejsze kawałki.
Zmiksuj na gładką masę buraki, orzechy, jeśli chcesz, także pokrojony ser oraz oliwę (tyle, aby pasta dawała się smarować).
Dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.Źródło: Świat kobiety