Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różowe bezy z kremem czekoladowym"
...ale pyszny.
Odsłon: 681
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 612
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 338
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5112
...ale pyszny.
Odsłon: 681
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 612
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 338
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 136
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5112
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia. Białka wybij do suchej miski, dodaj szczyptę soli i ubij na gładką, sztywną masę. Powoli dodawaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści.
Przełóż łyżką ubite białka na blachy, z każdej porcji formując niewielką kulkę. Wykałaczkę maczaj w soku z buraka i zrób nią barwny fantazyjny zawijas na wierzchu każdej bezy.
Wstaw ciastka na godzinę do piekarnika. Następnie wyłącz go, ale nie wyjmuj bez, niech stopniowo wystygną w piecu. Ostudzone przełóż kremem.
Czas przygotowania: 15 minut + 2 godziny chłodzenia + godzina pieczenia • porcja: 225 kcal • koszt: ok. 2 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia