Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe pierogi z serem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 439
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 439
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Składniki
Zetrzyj połówkę obranego buraczka na tarce o jak najdrobniejszych oczkach i wymieszaj z mąką.
Dodaj pozostałe i wszystko szybko zagnieć, dolewając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Przygotuj farsz: utrzyj ser z żółtkami i cukrem waniliowym. Spróbuj i dosłodź do smaku.
Cienko rozwałkuj ciasto. Wycinaj szklanką kółka, nakładaj na nie farsz, zlepiaj brzegi. Wrzucaj pierożki partiami do osolonego wrzątku, gotuj około 4 minut od wypłynięcia. Podawaj polane stopionym masłem.
czas przygotowania40 min ilość porcji5 cena za porcję1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie