Do góry

Dania główne Przepis na:

Różowo-fioletowy rosół ( bez barwników )

Różowo-fioletowy rosół ( bez barwników )

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 10174

Dodano:

Odsłon: 218

Idealny na przeziębienie, smaczny, zdrowy i kolorowy rosół.

Składniki

  • Mięso wieprzowe lub wołowe około 600 g
  • cebula 100 g
  • 1-2 łyżki siekanej zieleniny ( natka pietruszki, koperek )
  • 2-3 liście laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 100 g selera
  • po 1 marchwi ( pomarańczowa, żółta, FIOLETOWA )
  • sól, pieprz
  • około 1,5-2 litrów wody
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, oczyścić, przekroić na pół, cebulę obrać, pokroić na cztery części.
    Opłukane mięso zalać zimną wodą. osolić, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, marchewki, cebulę i gotować do miękkości mięsa.
    Przed podaniem dodać siekaną zieleninę.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń