Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu placuszki z orzeźwiającym dressingiem jogurtowym .Szybkie danie na awaryjne sytuacje !
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Do miski wsypujemy kukurydzę z puszki .Kroimy cebulkę w całości oraz paprykę .Z obu warzyw pozostawiamy odrobinę do dressingu a resztę dodajemy do miski z kukurydzą .Wbijamy jajka i mieszamy.Zagęszczamy masę mąką tak aby składniki kleiły się ze sobą luźno a na patelni tworzyły w miarę zwarty placek .Przyprawiamy solą i pieprzem .Smażymy niewielkie placuszki i podajemy na ciepło z białym dressingiem .
Dressing : Mieszamy pozostawioną część papryki i zielonej dymki z jogurtem naturalnym .Dodajemy odrobinę soku z limonki ,sól,pieprz .Dressing gotowy .