Do góry

Przekąski Przepis na:

Różyczki z ciasta francuskiego

Różyczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 269 Ocena: 6035

Dodano:

Odsłon: 3004

Szybko się je robi i bardzo ładnie prezentują się na stole,do tego są pyszne .idealna przekąska na imprezę-polecam

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 dag salami
  • kilka plasterków sera żółtego
  • ulubione zioła
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijamy ,kroimy w poprzek na paski ok 4 cm szerokości, na połowie układamy półplasterki salami jeden nachodzący na drugi,na to kawałki sera żółtego

  2. i zaginamy ciasto francuskie od dołu na pół,przykrywając ser i do połowy salami-tak jak na zdjęciu

  3. i zwijamy w ślimaczka,posypujemy ziołami ,

  4. układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach ok 15 min -do zrumienienia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń