Do góry

Przekąski Przepis na:

Różyczki z cukinii w cieście francuskim

Różyczki z cukinii w cieście francuskim

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1235

Dodano: 21.05.2017

Odsłon: 508

Kolejny pomysł na prostą i ładnie się prezentującą przystawkę.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • młoda cukinia
  • czerwona gouda w plasterkach 1 plasterek na jedną różyczkę
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie kroimy na cienkie paski. Na cieście układamy, tak by nie wystawał, pokrojony w paski ser. Na warstwie sera układamy cukinię pokrojoną w bardzo cienkie plasterki, zawijamy. Każdą różyczkę układamy w papilotce. Pieczemy w 200 stopniach C przez 10-15 minut. Tak przygotowaną przekąskę można serwować zarówno na zimno jak i gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń