Do góry

Dania główne Przepis na:

Rucola z suszonymi pomidorami, chili i szynką wieprzową

Rucola z suszonymi pomidorami, chili i szynką wieprzową

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 1165

Zastanawiałam się nad makaronem kiedy do drzwi zapukał kurier z pudełkiem od Podravka. Świetnie się złożyło bo makaron penne wylądował w misce razem z genialnymi dodatkami:

Składniki

  • szynka wieprzowa sznycel 2 sztuki
  • rucola 1 opakowanie
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • sól, pieprz do smaku
  • makaron pióra Podravka
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotuje al dente, wrzucam do miski. Na patelni podgrzewam oliwę z oliwek. Wrzucam cebulę i chili, duszę. Dorzucam czosnek, pomidory i rucole. Piekę około 10 minut mieszając co jakiś czas żeby rucola dokładnie pokryła się oliwą i innymi składnikami. Zdejmuje z patelni, wrzucam do miski. Sznycle solę i pieprze. Smażę na patelni z prawej i z lewej dosłownie parę minut bo mięso jest delikatne i szybko się robi. Ja chciałam uzyskać efekt "well done" więc potrzymałam je na patelni troszkę dłużej. Jak przestygnie kroję na paski i wrzucam do miski, mieszam całą zawartość. Danie to ma ten plus, że można go jeść i na zimno i na ciepło - nie traci swoich walorów smakowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń